Net een eigen onderneming opgestart en eindelijk een bedrijfsruimte gevonden? Of is jouw werkruimte gewoon toe aan een opknapbeurt na deze gekke tijd? Hier lees je waar je aan moet denken bij de (her)inrichting van jouw werkruimte!

Werkplek

Om rug- en nekklachten te voorkomen, is het belangrijk om een goede werkplek te hebben. Het allerbelangrijkste is de zithouding. Voor een goede zithouding heb je een tafel met een verstelbare stoel nodig. Een ergonomische stoel is het beste om geen rug- en nekklachten te krijgen. Deze kosten vaak wel wat meer, maar zijn het zeker waard. Bespaar dus niet op een comfortabele bureaustoel. Denk ook aan de hoogte van het beeldscherm van de computer of de laptop. Deze moet ongeveer op ooghoogte staan. Je kunt een laptop bijvoorbeeld in een houder zetten met daarbij een los toetsenbord en muis.

Lichtinval

Zonlicht geeft ons energie en houdt ons scherp, maar te veel zonlicht is ook niet goed. Als de zon te fel naar binnen schijnt, kan het juist afleiden. Ook kan het voor een te hoge temperatuur zorgen of verblinden als de zon direct in je ogen of op je beeldscherm schijnt. Om de lichtinval zo goed mogelijk te sturen, is goede raamdecoratie van groot belang. Goede binnenzonwering voor werkruimtes zijn bijvoorbeeld houten raamdecoratie of zwarte gordijnen. Deze kun je gemakkelijk aanpassen aan de stand van de zon en zorgen voor de nodige privacy.

Rust

Over het algemeen werken mensen beter in een ruimte met weinig afleiding. Je kunt rust in een werkruimte creëren door het strak in te richten. Denk aan grote kasten met deuren waar je veel spullen in kwijt kunt. Dit kan helpen om de ruimte overzichtelijk te houden. Vermijd bij de inrichting zoveel mogelijk kleine spullen en accessoires. Dit geeft een rommelig beeld en kan zorgen voor afleiding. Houd de muren ook rustig door geen druk behang of felle kleur te gebruiken!

Planten

In een werkruimte zijn planten onmisbaar. Uit onderzoek is gebleken dat werknemers met vier planten in de ruimte zich beter kunnen concentreren dan mensen die geen planten hebben in hun werkruimte. Daarnaast staat het natuurlijk heel leuk en gezellig! Er zijn veel planten die niet veel verzorging nodig hebben, zoals de aloë vera. Ideaal voor op de werkvloer!


administrator