Ga je binnenkort een middag of dag naar Utrecht? Naast de musea en winkels in de stad zijn er tal van gratis bezienswaardigheden die je van buiten kan bekijken. Wij hebben de leukste gratis bezienswaardigheden in Utrecht voor je op een rijtje gezet.

De Dom

Eén van de belangrijkste gebouwen van de Utrechter is de Dom toren. Vroeger was de Dom een kerk, maar door een heuse tornado werd de toren van de kerk gescheiden. De toren was nog intact, maar de kerk volledig verwoest. De Dom kan je van binnen niet gratis bekijken, maar wel van buiten. Een aanrader waar je wel gratis naar binnen mag is de Pandhof. Dit zijn de oude kloostertuinen van de Domkerk. De verborgen tuin ligt midden in de stad en is een uniek stukje Utrecht.

Stadskasteel Oudaen

Als je door Utrecht heen wandelt kom je nog verschillende oude gebouwen uit de Middeleeuwen tegen. Eén zo’n oud gebouw is het Stadskasteel Oudaen midden in het centrum van de stad. Het kasteel werd in 1276 langs de Oudegracht gebouwd. Sinds 1986 is het kasteel een café, restaurant en is er een brouwerij in gevestigd. De begane grond is de oude Ridderzaal en hier kan je eventueel een hapje eten.

Bezoek Molen de Ster

In Het Utrechtse Molenpark kom je een prachtige oude Molen tegen genaamd de Ster. De molen is van oorsprong een houtzaagmolen. Het is mogelijk om hier gratis binnen te kijken en een zaagdemonstratie te bewonderen. Er worden ook regelmatig leuke evenementen georganiseerd en je kan deze gratis bezoeken.

Wandelen over de Oudegracht

Het kan werkelijk nooit vervelen om eens te gaan wandelen over de Oudegracht. De gracht is ooit gemaakt als verbinding tussen de Vecht en de Kromme Rijn. De gracht zelf is 2 km lang en doorkruist de oude binnenstad van Utrecht. Langs de Oudegracht kom je prachtige gebouwen tegen zoals de Winkel van Sinkel en uiteindelijk kom je ook bij de Dom uit. Je kan hier een schitterende wandeling maken en genieten van Middeleeuws Utrecht. Langs de Oudegracht vind je ook verschillende winkels en restaurants aan de werf. Dit zijn restaurants op hetzelfde niveau als de gracht.


editor

55 Comments

Geef een antwoord