Tientallen jaren op rij is Utrecht een echte studentenstad. In de Uithof vind je de Hoge School Utrecht en de Universiteit Utrecht. De faciliteiten hier zijn echt gericht op studenten. Vanwege de Universiteit en Hoge School kiezen veel studenten voor een studie in Utrecht. Maar waarom zou je kiezen voor Utrecht in plaats van andere grote steden zoals Amsterdam of Den Haag?

Actief studentenleven met verenigingen

Utrecht staat vooral bekend om een actief studentenleven. Er zijn verschillende verenigingen waar je bij kan aansluiten. Hierdoor is er altijd wel een vereniging die bij je past en waar je graag lid van wilt worden. Je kan bijvoorbeeld lid worden van USC, Unitas S.R. en C.S Veritas. Er zijn verenigingen met ontgroening, maar er zijn ook genoeg verenigingen waarbij je geen ontgroening hoeft te ondergaan. Er zijn namelijk genoeg gezelligheidsverenigingen waarbij je kan aansluiten of sportief mee aan de slag kan.

Centraal gelegen in Nederland

Utrecht ligt in het midden van het land en is daardoor uitstekend bereikbaar. Dankzij het Utrecht Centraal Station sta je in de meeste plaatsen binnen een uur. Hierdoor zou het in theorie niet eens nodig zijn om op kamers te gaan. Natuurlijk is de optie er wel om op kamers te gaan mocht je dit graag willen.

Utrecht bruist vrijwel elke avond

Utrecht heeft een hip uitgaansleven en daardoor hoef je geen moment te vervelen. Er zijn genoeg kroegen en cafés die elke dag open zijn. In de zomermaanden kan je genieten van een terrasje langs de Oudegracht of op het Neude. Elke avond wordt er wel iets georganiseerd en kan je een concert, live muziek sessie of theatervoorstelling bezoeken. Utrecht bruist zoals elke andere grote stad in Nederland.

Groot aanbod met opleidingen

Nog een reden waarom we graag in Utrecht studeren is het studieaanbod. Op de campus kom je een groot aanbod met opleidingen tegen. Doordat de campus vrij compact is kan je de meeste gebouwen lopend bezoeken. Vanuit Utrecht Centraal gaat er ook een rechtstreekse bus en tram die je naar de campus brengt. Je kan hier verschillende opleidingen volgen. Er zit altijd wel een opleiding tussen die bij je past en aansluit bij wat je straks in het werkveld wil gaan doen.


editor

Geef een antwoord