Utrecht wordt meestal niet genoemd als toeristische stad van Nederland. Dit is jammer want deze stad verdiend zeker weten een plekje in de top mooiste steden van Nederland. Er zijn genoeg leuke plekjes in de stad te ontdekken. De leukste plekjes in de stad hebben we voor je op een rijtje gezet. Je weet zo meteen dat het de moeite waard is om naar Utrecht te komen.

Oude Gracht in Utrecht

Eén van de plekken waar je sowieso overheen moet wandelen is de Oude Gracht. De middeleeuwse gracht loopt door het centrum van Utrecht richting de Dom. Je kan hier wandelen over de kinderkopjes met winkeltjes aan beide zeiden. Het is ook mogelijk om met de trap naar beneden te lopen tot op hetzelfde niveau als de gracht. Dit wordt de werf genoemd. Je vindt hier tientallen leuke restaurants met terrasjes waar je iets kan eten of in de zomermaanden een terrasje kan pakken. In de zomermaanden komen er regelmatig bootjes voorbij en het is ook mogelijk om zelf een bootje te huren. Als je toch op de Oude Gracht bent, dan kan je aan het begin een Broodje Mario kopen. De lokale bevolking staat hier regelmatig in de rij voor een Italiaanse bol.

Breng een bezoek aan het Centraal Museum

Ben je een liefhebber van kunst? Dan mag je het Centraal Museum niet missen. Dit is het belangrijkste museum voor kunst en nieuw design in Utrecht. Je vindt er werken van Dick Bruna en Gerrit Rietveld. Direct er tegenover vindt je ook het Dick Bruna huis. Dit museum is een interactief museum in het teken van Nijntje. Zo kunnen kinderen spelenderwijs kennismaken met Nijntje.

Winkelen in Hoog Catharijne

Hoog Catharijne is de laatste jaren een hele metamorfose ondergaan. Het oude jaren 70 winkelcentrum in het centrum van de stad is nu een hip en modern gebouw geworden. Je vindt er alle grote en bekende winkelketens. Als je klaar bent met shoppen in Hoog Catharijne, dan kan je natuurlijk ook nog naar de oude binnenstad. Hier kan je rechtstreeks naartoe wandelen en kom je sneller leuke boetiekjes tegen.

Spoorwegmuseum voor treinliefhebbers

Ben je een groot fan van treinen? Dan kan je een bezoek brengen aan het spoorwegmuseum. Je vindt hier oude locomotieven en het verleden van de trein komt hier echt tot leven. Een leuk interactief museum waar je foto’s kan maken en exposities kan bekijken. Je kan ook oude wagons binnenstappen en mee terug in de tijd gaan. Kortom een leuke plek om te bezoeken in Utrecht.


editor

Geef een antwoord